Rezervacije

Rezervirajte pri nas in uživajte eksluzivne ugodnosti

Odrasli
Otroci

Raziskuj trajnostno

Razvoj podjetja temelji na prilagajanju zahtevam trga, dvigu kakovosti in trajnosti, kar se kaže v izvedenih investicijah in trajnostnih usmeritvah poslovanja na področju treh stebrov:
energetska učinkovitost, trajnostna ponudba storitev in družbena trajnost.

Energetska učinkovitost

Energetske učinkovitosti z izkoriščanjem obnovljivih virov energije in se kot taka z vsestranskim izkoriščanjem zelene energije približujemo ničelnemu ogljičnemu odtisu. Celoten kompleks Term Vivat, ki meri nekaj več kot 14.000 m2 zazidanih površin se ogreva z geotermalno energijo, ki jo pridobivamo iz lastne geotermalne vrtine, ob tem pa z odpadno termalno vodo ogrevata tudi 2 nogometni igrišči, ki sta edinstveni v tem delu Evrope, saj omogočata pripravo vrhunskih nogometnih ekip tudi pozimi.

Energetska učinkovitost

Fotovoltaika

Izvedene so bile tudi investicije v fotovoltaiko. Na strehah hotela in pokritega bazena sta postavljeni dve fotovoltaični centrali, s skupno močjo 100 kW. Na hotelskem parkirišču z nadstrešnico so integrirane fotonapetostni moduli z močjo 139 kW, katero proizvedeno električno energijo uporabljamo za lastno samooskrbo.

Fotovoltaika

Nagrade in certifikati

Trajnostni ponudbi storitev z izpolnjevanjem zelene obljube v očeh gostov. V letu 2022 smo pridobili nacionalni zeleni certifikat kakovosti SLOVENIA GREEN ACCOMODATION in certifikat za varno in odgovorno ravnanje ter prizadevanje za MANJ PLASTIKE, VEČ TRAJNOSTI. V svojo ponudbo vključujemo zeleno mobilnost, varnost in zdravje vseh vključenih. Za zavezo odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu uporabljamo znak GREEN & SAFE.

Nagrade in certifikati
Nagrade in certifikati
Kolesarjenje

Kolesarjenje

Z biciklinon, mestnim ali električnim po Prekmurju. Kolo si lahko izposodite pri nas.

Prevozite prekmurske poti, ravnico na eni in Goričko na drugi strani. Čez 250 kilometrov označenih kolesarskih poti vas popelje do lokalnih ponudnikov, številne poti so del evropskih ali daljinskih kolesarskih povezav.

Najem koles
Pohodništvo

Pohodništvo

Počasi ali hitro, peš po vseh poteh po Prekmurju. Za pohodniški potep po Pomurju lahko izbirate med okrog 117 kilometri označenih rekreativnih, tematskih in nordijskih poti različnih dolžin in tem.

Okolje in zeleni turizem

V skrbi za boljše in lepše okolje smo leta 2020 kot edini do sedaj v regiji Pomurje pridobili znak Ekomarjetice (Ecolabel), odločba 35414-17/2020-3.

Prav tako so Terme Vivat prejemnik znaka Green&Safe-zaveza odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu, s poudarjanjem visokih higienskih standardov in protokolov ter trajnostnih priporočil za turistične ponudnike in destinacije, ki ga je podelila STO.

Nagrade in certifikati
Okolje in zeleni turizem

Lokalno

Družbeni trajnosti preko sodelovanja s ponudniki in dobavitelji v destinaciji in odnosu do širše lokalne skupnosti. V letu 2020/21 smo postali prejemnik najvišjega priznanja na področju turizma v Pomurju, kipca štorklje s strani Pomurske turistične zveze.

Lokalno
  • 100 % sodelujemo z lokalnimi ponudniki
  • 70 % hrane in pijače od lokalnih dobaviteljev
  • 100 % izvedenih investicij z lokanimi izvajalci
  • 98 % zaposlenih iz lokalnega prebivalstva