SPLOŠNI POGOJI PODJETJA POČITEK - UŽITEK D.O.O. (TERME VIVAT)

1. CENE

Cene veljajo za tekoče leto. Cene so v evrih in vključujejo DDV. Terme Vivat (Počitek - užitek d.o.o.) si pridržujejo pravico do spremembe cen.

2. REZERVACIJE

2.1. REZERVACIJA NAMESTITEV

Namestitvene kapacitete in storitve se lahko rezervirajo po telefonu, faksu ali elektronski pošti. Gost za rezervacijo namestitvenih kapacitet prejme potrditev po elektronski pošti ali pošti. Potrjena ponudba se lahko spremeni do dneva prihoda.

2.2 REZERVACIJA STORITEV V WELLNESS & ZDRAVILIŠKEM CENTRU VIVAT IN SALONU TAJSKIH MASAŽ

Storitve v wellness & zdraviliškem centru Vivat in salonu tajskih masaž se lahko rezervirajo po telefonu in elektronski pošti. Zaželeno je, da se storitve v wellness & zdraviliškem centru Vivat in v salonu tajskih masaž rezervirajo predhodno, vsaj tri dni pred prihodom.

3. ODPOVED REZERVACIJE IN STORITEV

3.1 ODPOVED - INDIVIDUALNI GOSTI

Gost ima pravico do odpovedi rezervacije. Odpoved rezervacije mora biti poslana v pisni obliki po elektronski pošti vsaj 5 dni pred prihodom. Datum poslane odpovedi je podlaga za obračun stroškov zaradi odpovedi rezervacije.

 • V primeru pravočasne odpovedi rezervacije je gost upravičen do povračila celotnega vplačila akontacije oz. vplačila celotnega bivanja.
 • V primeru odpovedi rezervacije 4 dni pred prihodom se gostu zaračuna strošek odpovedi v višini 30 % vrednosti rezervacije.
 • V primeru odpovedi rezervacije 2 dneva pred prihodom se gostu zaračuna strošek odpovedi v višini 50 % vrednosti rezervacije.
 • V primeru odpovedi rezervacije na dan prihoda ali v primeru neprihoda (no-show) se gostu zaračuna strošek odpovedi v višini 100 % vrednosti celotnega bivanja brez turistične takse.
 • V primeru predčasnega odhoda si hotel pridržuje pravico zaračunati penale v višini 100 % zneska preostalega bivanja brez turistične takse. Izjeme so predčasni odhodi zaradi višje sile (smrt, zdravstveni razlogi, naravne nesreče …).
 • Za obračun stroškov odpovedi veljajo cene, ki so bile potrjene na potrditvi rezervacije.

3.2. ODPOVED - NAMESTITVE SKUPINE

Pogoji za skupino veljajo pri številu 10 in več oseb, za katere namestitev ureja organizator. Organizator ima pravico do odpovedi rezervacije. Odpoved rezervacije mora biti poslana v pisni obliki po elektronski pošti vsaj 20 dni pred prihodom skupine. Datum poslane odpovedi je podlaga za obračun stroškov zaradi odpovedi rezervacije.

 • V primeru odpovedi rezervacije 20 dni pred prihodom se organizatorju strošek ne zaračuna.
 • V primeru odpovedi rezervacije 19 do 15 dni pred prihodom se organizatorju zaračuna strošek odpovedi  v višini 30%  vrednosti rezervacije.
 • V primeru odpovedi rezervacije 14 do 7 dni pred prihodom se organizatorju zaračuna strošek odpovedi v višini 50 % vrednosti rezervacije.
 • V primeru odpovedi rezervacije 7 do 1 dan pred prihodom se organizatorju zaračuna strošek odpovedi v višini 80 % vrednosti rezervacije.
 • V primeru odpovedi rezervacije na dan prihoda ali v primeru neprihoda (no-show) se organizatorju zaračuna strošek odpovedi v višini 100 % vrednosti celotnega bivanja brez turistične takse.
 • V primeru predčasnega odhoda si hotel pridržuje pravico zaračunati penale v višini 100 % zneska preostalega bivanja brez turistične takse. Izjeme so predčasni odhodi zaradi višje sile (smrt, zdravstveni razlogi, naravne nesreče …).

3.3 ODPOVED STORITEV V WELLNESS & ZDRAVILIŠKEM CENTRU VIVAT IN SALONU TAJSKIH MASAŽ

Naročeno storitev je možno odpovedati do 24 ur pred rezerviranim terminom. Za odpoved storitev manj kot 24 ur pred rezerviranim terminom vam bomo zaračunali 50 % cene rezervirane storitve. Za odpoved storitev manj kot 4 ure pred rezerviranim terminom vam bomo zaračunali 100 % cene rezervirane storitve. Če rezervirane storitve ne boste odpovedali in je ne boste izkoristili, vam bomo zaračunali 100 % cene rezervirane storitve.

4. PLAČILO STORITEV

Ob prihodu v hotel vas bomo vljudno prosili, da za rezervirano storitev in predvidene nastale dodatne stroške v času bivanja jamčite z avtorizacijo, s katero bomo bremenili vašo kreditno kartico v višini 300 €. Prosimo vas, da ob prijavi v hotel predložite kartico, s katero ste opravili rezervacijo. Če nimate kreditne kartice, vas bomo ob prihodu v hotel prosili, da celotno bivanje poravnate vnaprej.

V primeru koriščenja dodatnih storitev na sobo vas bomo ob prihodu v hotel zaprosili za depozit v višini 100 €.

Ob odjavi iz hotela morajo biti vsi stroški bivanja in dodatni stroški plačani v celoti. Če neporavnani stroški ne presegajo avtorizacije ali depozita, odobrenih ob prijavi, se sprosti neporabljeni del zneska, vendar pa ne moremo nadzirati, v kolikšnem času bo vaša banka dejansko izvedla sprostitev.

Plačilo storitev se opravi na recepciji Hotela Vivat z gotovino ali kreditnimi/plačilnimi karticami (BA, Maestro, Diners, Visa, Eurocard, Activa).

5. OPROSTITVE PLAČILA TURISTIČNE TAKSE

Če ste oproščeni plačila turistične takse, morate ob prihodu o tem obvestiti recepcijo. V nasprotnem primeru vam bomo turistično takso morali zaračunati.

6. VSELJIVOST SOB

Sobe so vseljive po 14.00. V primeru večje zasedenosti si hotel pridržuje pravico do spremembe vseljivosti sob. Na dan odhoda so sobe gostom na razpolago do 10.00. Če gost ne zapusti sobe do 10.00, se mu zaračuna pozen odhod iz sobe v znesku po rednem ceniku.

7. SHRAMBA VREDNOSTNIH IN OSEBNIH PREDMETOV

Za shrambo denarja in vrednostnih predmetov so gostom na razpolago sefi v hotelskih sobah. Hotel ne prevzema odgovornosti za stvari, ki so shranjene v sefih. Prav tako hotel ne prevzema odgovornosti za ne shranjene stvari v hotelskih sobah in ostalih površinah.

8. HIŠNI LJUBLJENČKI

V sobah Hotela Vivat****superior in skupnih prostorih Term Vivat hišni ljubljenčki niso dovoljeni. Če se ugotovi, da je hišni ljubljenček v sobi, kjer ni dovoljena namestitev hišnih ljubljenčkov, vam bomo dodatno zaračunali generalno čiščenje sobe po rednem ceniku.

Hišni ljubljenčki so dovoljeni v Avtokampu Vivat z doplačilom po rednem ceniku, brez hrane in po predhodni najavi.

9. KAJENJE

V sobah in ostalih zaprtih prostorih Hotela Vivat****superior kajenje ni dovoljeno. V primeru kajenja v sobah oziroma zaprtih prostorih se zaračuna strošek kajenja v sobah in generalnega čiščenja sobe po rednem ceniku. Za kadilce je urejena kadilnica pri bazenski recepciji, prav tako pa je dovoljeno kajenje na terasi Hotela Vivat.

10. GLAVNA RESTAVRACIJA VIVAT

Zajtrk vsak dan med 7.00-10.00, kosilo med 12.00-14.00, večerja med 18.00-21.00.

Obroki v restavraciji so samopostrežni. Če je obrokov manj kot 36, so postreženi.

Hrane iz restavracije ni dovoljeno odnašati. V primeru iznosa hrane se obračuna trikratna vrednost obroka po rednem ceniku.

11. A LA CARTE RESTAVRACIJA VITA

Odprta vsak dan od 10.00 do 22.00.

12. PRAVILA OBLAČENJA ZA GLAVNO RESTAVRACIJO VIVAT IN A LA CARTE RESTAVRACIJO VITA

Pri obisku glavne restavracije Vivat in à la carte restavracije Vita morajo gostje biti oblečeni v ustrezna oblačila (dolge hlače in zaprta obutev za moške). V času večerje je zaželena večerna toaleta.

13. ZAMENJAVA OBROKOV

Zamenjava obroka (večerja za kosilo ali obratno) je možna po predhodni najavi oziroma na glavni recepciji Hotela Vivat.

Zamenjava kosila je možna na tekoči dan do 10.00 in zamenjava večerje na tekoči dan do 17.00.

Če obrok ni bil odpovedan oziroma zamenjan, se šteje, da je bil koriščen.

14. BAZENSKI KOMPLEKS TERM VIVAT

Odprt vsak dan med 8.00 in 20.00, ob petkih in sobotah do 22.00. V bazenskem kompleksu so gostom brezplačno na razpolago ležalniki. Rezervacija ležalnikov ni dovoljena.

Gostje bazenskega kompleksa Term Vivat morajo bazenski kompleks uporabljati v skladu s kopališkim redom.

15. SVET SAVN VIVAT

Odprt vsak dan med 12.00 in 20.00, ob petkih in sobotah do 22.00. Gostje sveta savn Vivat morajo svet savn Vivat uporabljati v skladu s kopališkim redom.

16. WELLNESS & ZDRAVILIŠKI CENTER

Odprt vsak dan med 9.00 in 19.00, ob nedeljah do 14.00.

17. SALON TAJSKIH MASAŽ

Odprt od torka do četrtka 11:00-19:00, ob petkih in sobotah od 12:00-20:00 in ob nedeljah od 9:00 do 17:00.

18. BRISAČE

V kopalnici vaše sobe je komplet brisač na osebo. V hotelih po vsem svetu se dnevno pere na tone brisač in pri tem se porabi na tone pralnih praškov, ki onesnažujejo okolje. Odločitev je v vaših rokah. Brisača na tleh pomeni: prosimo zamenjati, brisača obešena pomeni: še jo bom uporabil. Odnašanje hotelskih brisač in ostalih stvari iz sob ni dovoljeno. Brisače, ki so nameščene v sobah so elektronsko varovane in niso namenjene za uporabo v bazenskem kompleksu, temveč so namenjene samo za uporabo v sobah. Brisače morajo na dan odhoda po 10. uri, ostati v hotelski sobi, v nasprotnem primeru se zaračunajo.

19. KOPALNI PLAŠČI

Kopalni plašči se nahajajo v garderobni omari vaše sobe. Po 10.00 na dan odhoda uporaba kopalnih plaščev ni dovoljena. Kopalni plašči morajo na dan odhoda ostati v sobah. Če kopalnih plaščev ne bo v sobi, vam jih bomo zaračunali po rednem ceniku.

20. BRISAČE ZA KOPANJE

Ob prijavi v hotel boste za vsako osebo prejeli kartico, s katero lahko na bazenski recepciji prevzamete kopalne brisače. Vsak dan lahko uporabljeno kopalno brisačo zamenjate za novo. Ob odjavi iz hotela morate kartico za kopalne brisače vrniti na glavno recepcijo. To pomeni, da morate pred tem kopalne brisače vrniti na bazensko recepcijo.

Brisače, ki so nameščene v sobah, niso namenjene za uporabo v bazenskem kompleksu, temveč so namenjene samo za uporabo v sobah.

21. LETNO ČIŠČENJE IN VZDRŽEVANJE BAZENOV

Letno čiščenje in vzdrževanje bazenov se opravlja v skladu z letnim planom bazenskega kompleksa Term Vivat (Počitek - užitek d.o.o.), ki je za vsako leto objavljen na internet strani.

22. UPORABA SOB

Prenočevanje oseb, ki niso prijavljene, ni dovoljeno. V primeru ugotovitve namestitev vam jih bomo zaračunali po rednem ceniku.

Prinašanje lastne hrane in pijače v hotel in sobe ni dovoljeno. Raznolika gostinska ponudba je na voljo v hotelskih restavracijah, naročite pa lahko tudi postrežbo v sobi (t. i. room service).

V minibaru ni dovoljeno shranjevanje pijače in hrane, saj je minibar namenjen samo artiklom, navedenim na ceniku minibara.

Uporaba grelnih in kuhalnih aparatov je zaradi požarne varnosti prepovedana.

23. POŠKODOVANJE SOB OZIROMA INVENTARJA

Gost mora prostore, opremo, inventar in naprave, ki so mu bili dani na razpolago, uporabljati kot dober gospodar. Gost odgovarja za škodo, ki je po njegovi krivdi nastala v prostorih, na napravah, opremi in inventarju. Odnašanje inventarja iz sob oziroma skupnih prostorov Term Vivat ni dovoljeno. V primeru poškodovanja sobe vam bomo bremenili vašo kreditno/plačilno kartico.

24. DARILNI IN VREDNOSTNI BONI

Darilni boni za namestitev, wellness&zdraviliški center in salon tajskih masaž, so unovčljivi do datuma veljavnosti, ki je napisan na darilnem bonu. Darilnih bonov ni mogoče zamenjati za denar. Vrednostni boni časovno niso omejeni.

25. KOPALNE KARTE

Kopalne karte so unovčljive do datuma veljavnosti, navedenega na kopalni karti.

26. DOGODKI V HOTELU

Ob različnih časih skozi vse leto so lahko v nekaterih naših restavracijah organizirane poroke, zabave in drugi dogodki, ki bi lahko motili vaš odmor. Prosimo, da se o tem pozanimate, preden rezervirate bivanje v hotelu.

27. REKLAMACIJE IN PRITOŽBE

Gost lahko o nepravilnostih oziroma pomanjkljivostih storitev obvesti recepcijo Hotela Vivat****superior. Če bi reklamacija lahko bila rešena na kraju samem (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe itd.), gost pa napake ni reklamiral na kraju samem in o nepravilnosti ni obvestil odgovorne osebe, se šteje, da se je gost strinjal s pomanjkljivo opravljeno storitvijo.

Gost lahko na recepciji Hotela Vivat****superior vloži pisno reklamacijo, na katero bo vodstvo Term Vivat pisno odgovorilo.

28. IZDAJANJE RAČUNOV

Ob odhodu iz hotela (check-out) boste na recepciji prejeli račun za bivanje in dodatne storitve. Če želite, da vam izdamo račun na podjetje, se znesek plača na recepciji in račun izdamo na podjetje. Vljudno vas prosimo, da nas pred izdajo računa obvestite glede izdaje računa na podjetje.

29. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Zaščita zasebnosti obiskovalcev Term Vivat

Družba Počitek-užitek d.o.o., Ulica ob igrišču 3, 9226 Moravske Toplice (v nadaljevanju upravljavec osebnih podatkov), bo vse pridobljene osebne podatke Term Vivat, ki so pridobljeni preko elektronske pošte, telefona, preko informativnega ali rezervacijskega obrazca ter prijave v spletne e-novice ali spletne strani skrbno varovala v skladu s Uredbo (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter ostalo slovensko in evropsko zakonodajo (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu podatkov EU (GDPR). Pri tem se družba zavezuje, da podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam ali podjetjem s ciljem komercialnega izkoriščanja osebnih podatkov.

Soglasje

Obiskovalec Term Vivat prostovoljno podaja svoje osebne podatke in dovoljuje družbi Počitek-užitek d.o.o., da se njegovi osebni podatki zbirajo, uporabljajo, obdelujejo in shranjujejo. Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob rezervaciji potrebujemo v skladu z zakonitim poslovanjem družbe in sicer za obdelavo vašega naročila, namene neposrednega trženja in za komunikacijo glede konkretnih zadev.

Šteje se, da obiskovalec s sprejemom ponudbe in posredovanjem osebnih podatkov preko elektronske pošte ali s podajanjem osebnih podatkov preko telefona ali spletne strani www.vivat.si, pristaja, da družba Počitek-užitek d.o.o., pod blagovno znamko Terme Vivat, te podatke uporablja izključno za interne potrebe statistike in obdelave podatkov v okviru obsega svojega zakonitega poslovanja in sicer za potrjevanje rezervacij, komuniciranja s strankami, dela marketinga, neposrednega trženja, obveščanja o ugodnostih in novostih ter pošiljanja e-novic. Če obiskovalec tega ne želi, se lahko o tem kadarkoli izjavi.

Vaše pravice

Družba Počitek-užitek d.o.o. omogoča vsem, ki ste zaupali svoje osebne podatke, da lahko kadarkoli preko elektronske pošte ali na drug dogovorjen način zahtevate, da se v Termah Vivat vsi vaši osebni podatki ali kateri izmed njih prenehajo uporabljati za namen neposrednega trženja, pošiljanja ponudb ali kakršnokoli drugo obdelavo. Osebne podatke obiskovalca lahko družba hrani in uporablja časovno neomejeno in vse do zahteve preklica uporabe osebnih podatkov. Vsak obiskovalec Term Vivat ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu info@vivat.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov EU (GDPR).

Upravljavec vaših osebnih podatkov je:
Terme Vivat (Družba Počitek-užitek d.o.o., Ulica ob igrišču 3, 9226 Moravske Toplice)

30. PRAVNA DOLOČILA

Dokumenti, objavljeni na teh spletnih straneh, so lahko reproducirani le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene.

Podjetje POČITEK - UŽITEK d.o.o. si pridržuje pravico, da spremeni vsebino teh spletnih strani kadar koli, na kakršen koli način in ne glede na razlog brez predhodnega opozorila. Pri tem ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takih sprememb.

Rezervirajte pri nas in uživajte eksluzivne ugodnosti

Odrasli
Otroci